skip to content

 

 

Wie

Sybe Joostema en MediaState

Persbureau MediaState werd in 2007 door Sybe Joostema opgericht en is voornamelijk actief in Noord-Nederland. Landelijke projecten vormen echter geen uitzondering.

Het persbureau voorziet onder meer regionale en landelijke media van nieuws. MediaState kan ook grotere projecten aan en kan bogen op een netwerk van (freelance)tekstschrijvers, ontwerpers, filmers en drukkerijen.

Sybe Joostema is vanaf de eindjaren tachtig actief als journalist, onder meer bij het Friesch Dagblad. op het vlak van sport en cultuur, nieuws en landbouw (Nieuwe Oogst). Daarnaast richtte hij zich onder meer op theaterproducties en boekopdrachten.

,,Nieuwsgierigheid komt voor het nieuws. Je krijgt na jaren ervaring inzicht in wat mensen verwachten van een dagblad of een maandblad. Naast het informatief, non-fictief schrijven, richt ik me ook op fictief schrijven. Vanaf 2000 heb ik als schrijver van theaterstukken onder meer ervaring opgedaan bij de culturele stichting Grut Hermana, bij de tv-serie Baas boppe Baas en in Brantgum. Ook schreef ik met Klaas Jansma en Eize de Boer dagelijks voor het Friesch Dagblad een feuilleton onder de titel van Sudergea.''  

 

 

Powered by Website Baker, design by Held Creaties